ZÜBEYDE HANIM ANAOKULU TARİHÇESİ

Zübeyde  Hanım  Anaokulumuz 

1999-2000   Eğitim Öğretim  yılında  01.08.1999  tarihinde  açılmıştır. İlçe Kaymakamlığının teklifiyle İl Milli Eğitim Komisyonuna sunularak, Valilik Makamı onayı ile Zübeyde Hanım Anaokulu ismi verilmiştir.

Okulumuz, Sarıkamış ilçesinde açılan ilk  anaokuludur ve uzun yıllar tek okul olarak ilçemizde Okul Öncesi Eğitiminin gelişmesine önemli katkılar sağlamıştır.

Okulumuz tek katlı olup, dört derslik, iki idari oda, bir yemek salonu, bir çok amaçlı salon, üç kız, üç  erkek,  iki  personel  tuvalet  ve  lavaboları  bulunmaktadır.

Her yaş grubunun gelişim özellikleri göz önünde bulundurularak, sınıflara göre eğitim programı hazırlanmaktadır.          

Amaç; soru sorma, keşfetme, araştırma, gözlem yapma, seçici, karar verici çocuklar yetiştirmektir. Bu nedenle program dâhilinde geziler, tiyatro ve film gösterileri, masal günleri ve değişik partiler yapılmaktadır. 5-6 yaş gruplarımızda ise satranç, beden eğitimi, İngilizce gibi beceri geliştirme programları ek olarak uygulanmaktadır. 

Oynayarak, eğlenerek, gezerek öğrenen öğrenciler 6 yaş sonunda ilk diplomalarını, okulumuz cübbelerini giydikleri bir törenle alarak mezun olurlar.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi