EYLÜL AYI SELAMLAŞMA DEĞERİ

ZÜBEYDE HANIM ANAOKULU

EYLÜL AYI

SELEMLAŞMA DEĞERİ RAPORU

Eylül ayının ilk haftasında çocuklarla selamlaşma ve önemi hakkında konuşuldu. Selamlaşmasının önemini fark etmeleri sağlandı. Okul panosunda kullanılacak görsellere karar verildi. Panonun nasıl olacağı oluşturuldu.

Eylülün ikinci karar verilen görsellerle okul panosu oluşturuldu. Selamlaşma değeri planı okul öğretmenleri ile paylaşıldı. Görseller üzerinden selamlaşma hakkında konuşuldu ve farklı selamlaşma şekilleri ve selamlaşma sözcüklerinin neler olduğu öğrenildi. “Kıpırdak ile Şıpırdak Selamlaşma” bölümü izlendi. Bu bölümde selamlaşma sözcükleri şarkılarla eğlenceli bir şekilde anlatılıyor. Sınıf içerisinde çeşitli yöntemlerle sınıf selamlaşma rutinleri oluşturuldu (sabah sınıfa girince günaydın demek, eve giderken sarılmak, vedalaşmak, tokalaşmak vb.).

Eylülün üçüncü haftası selamlaşma değeri ile ilgi olan kitabımız okundu. “Utangaç Ayı Monti” isimli kitapta doğru selamlaşmayı ve sonuncunda çehresindeki arkadaşları ile iyi iletişim kurabilmeyi anlatıyor. Ailelere çocukları selamlaşma konusunda teşvik etmeleri konusunda bilgi verildi.

Yapılan çalışmalar değerlendirildi. Görseller toplandı. Yapılan etkinliklerin çocuklar üzerinde olumlu etkilerinin olduğu gözlemlendi.

09-01-202409-01-202409-01-202409-01-202409-01-202409-01-202409-01-202409-01-2024