DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ ŞUBAT AYI RAPOR

ŞUBAT AYI RAPOR

PROJE AMACI: Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

NELER YAPILDI?

Bu ay kültürel öğeler içeren etkinlikler planlanıldı. Bu doğrultuda:

1.    Gölge oyununun ne olduğu çocuklara görsel ve videolarla anlatıldı. Ardından çocuklara gölge oyunu yapıldı.

2.    Kars yöresine ait Hingel mantının ne olduğu çocuklara anlatıldı ve okulda hingel etkilniği yapılarak tüm çocuklarla afiyetle yenildi.

3.    Bölge kültürüne ait Kafkas dansı okula davet edilen veli tarafından çocuklara tanıtılarak çocuklarla birlikte basit figürlerle dans edildi.

4.    Çocuklara kostümler giyilerek Hacivat-Karagöz ve Nasreddin Hoca gösterisi yapıldı.

5.    Barış Manço’nun Türk toplumu ve çocuklar için yaptığı önemli işlerden bahsedildi. Çocuklar Barış Manço kılığına sokularak drama gerçekleştirildi.

6.    Çocuklara çeşitli yöreler tanıtılarak yörelere ait şarkılar dinlettirildi. Şarkılara eşlik ederek dans etmeleri sağlandı. 4 Yaş öğrencileri yöresel kostümler giyerek basit figürlerle kaşık gösterisi gerçekleştirdi.