DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KASIM-ARALIK AYI RAPOR

KASIM – ARALIK AYI RAPOR

PROJE AMACI: Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

NELER YAPILDI?

1.Kasim-aralık ayı içerisinde, proje kapsamında aşağıda ki faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

2. Proje komisyonları oluşturuldu.

3.Velilerin görebileceği giriş çıkış vb. yerlere Dilimizin Zenginlikleri Projesi panosu hazırlandı. Panoya proje kapsamında hazırlanan haber mektubu, bülten ve afişler asıldı.

4. Velilere proje hakkında online ve vüz yüze bilgi verildi. Okulda veli toplantısı düzenlendi. Toplantıda projenin içeriği hakkında bilgi verilip velilerin aklındaki soru işaretleri giderildi. Velilerin projemize destek olmasının neden önemli olduğuna vurgu yapıldı.

5.Velilere, etkileşimli kitap okumanın nasıl yapıldığını uygulamalı olarak göstermek amacıyla sınıfa davet edildi ve birlikte bir faaliyet gerçekleştirildi.

Kitap kapağı görsellerini tanıtarak, kitaptaki cümlelere göre ses tonu ile dikkat çekerek, 5n1k sorular sorarak, açık uçlu sorular sorularak ve kitap sohbet havasında okunarak etkileşimli kitap okuma uygulaması yapıldı.

6. Kitap okuma sonrasında birlikte  sanat ve fen etkinlikleri düzenlendi.

7. Aralık ayı içinde çocuklarla etkileşimli kitap okuma çalışmaları yapılarak yeni öğrenilen kelimeler dilimizin zenginlikleri proje panosuna asıldı.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi